En verder...

Ik begon deze site met de uitdaging van 40 dagen schilderen op hetzelfde doek (zie pagina de uitdaging). Na deze periode is het even stil geweest op mijn site, maar ik heb nu besloten mijn voortgang te blijven vastleggen. Leuk als je mee kijkt!

Karen Zondag

Inspiratie 90x120 - 2018

Inspiratie in Barcelona

Op vakantie in Barcelona raakte ik geinspireerd door het werk van Miró. Nog steeds een beetje in de ban van de 40-dagen challenge, heb ik weer een oud doek hergebruikt. 

Oud werk en nieuwe uitdaging

Begin van het jaar hebben we op mijn schilderclub Debutade in Hoorn een paar weken modeltekenen gedaan. Eerst een paar keer oefenen op elkaar met kleding aan en toen twee weken achter elkaar een naaktmodel. Heel bijzonder om te doen. Ik begon schetsend met houtskool, maar kreeg er echt lol in toen ik overschakelde op acrylverf. Snel en schetsmatig schilderen, van korte poses van 5 minuten tot langere die verder uitgewerkt konden worden. 

Na de 40 dagen uitdaging was ik aan een oud schilderij verder gegaan dat ik te saai vond in het kleurgebruik, maar omdat ik er nog niet tevreden over was, heb ik het ook gebruikt als ondergrond voor een aantal modellen. Ik ben tevreden over het eindresultaat. Hieronder een diapresentatie van het proces.

Kwetsbaar 100x100 - 2018